Programcılıkta Temel Araçlar ve Programlar

hangi programlar gerekli

Bize neler gerekli?

  • Bilgisayar
  • Metin editörü
  • Kahve 🙂

İşte bu kadar…!

Arkadaşlar şimdi biz başlangıç seviyesindeyiz. KODYAPmanın ABCsini öğreniyoruz.

Ama açıkcası aslına bakarsanız ileri seviyede de olsanız kullanacağınız araçlar bunların üzerine inşa edilmiş biraz daha geliştirilmiş araçlar.

1-Bilgisayar: Kodlarımızı yazma aşamasında ahım şahım özelliklere gerek yok. Hatta akıllı telefonlarla, tabletlerle bile yapılabilir bu iş. Şöyle söyleyebilirim ki uzun uzun yıllar önce 512Mb Ram 40Gb HDD ile onlarca proje yapmıştım. Şu an en düşük bilgisayarda bile kod yazabilirsiniz. O yüzden bilgisayarım kötü, ram yükseltiyim de başlıyım falan demeyin arkadaşlar.

İşletim sistemine gelince; konu ile ilgili detaylı bir yazı ilerleyen günlerde paylaşmayı düşünüyorum.
Normal şartlarda keyfinize kalmış hangi sistemi kullanacağınız.

2-Metin Editörü: Kodları yazacağımız boş bir sayfa lazım bize. 🙂 Notepad bile olur.

Windows için: Notepad++ programı kullanabilirsiniz. Hem ücretsizdir hem kullanılışlıdır. Yıllardır windows da kullanırım. Önemli birden çok program dilini destekler. Kısacası harika bir yazılımdır.

Notepad++ İndirme Adresi: https://notepad-plus-plus.org/download

Bu yazıyı yazdığım zaman güncel sürümü 7.2.1. sisteminize göre indirip kurun. (bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin)

Mac için: Mac sistemlerde TextWrangler uygulamasını kullanabilirsiniz. Açıkcası Notepad++ bu işletim sistemlerinde pek kullanılışlı değil.

TextWrangler Adresi: https://itunes.apple.com/tr/app/textwrangler/id404010395?mt=12

3-Kahve: Bunu aslında YAPMAYIN diye yazdım. İçeceklerle bilgisayarınızın başına oturmanızı tavsiye etmem. Siz KODYAParken inanın ki Sıcak içecekleriniz soğuyacak, Soğuk içecekleriniz ılıyacak ve 1-2 yudum içmiş olacaksınız. Ama şu var, termos bardak kullanabilirsiniz. Bu da bir seçenek ama, tavsiyem 30-40 dakikada bir kahve-çay molası vermeniz olacaktır.

Bu arada 1 fincan kahvenin 40 yıl hatırı var derler. Bu yazıyı okuyorsanız hemen sevdiğiniz bir içeceği alıp KODYAP sitesini düşünerek içebilirsiniz.

İşte bu kadar..! Şimdi yapman gereken bir metin editörü edinmen, bilgisayarına kurman ve HTML dersleri ile devam etmen olacak.

Not: Ek olarak, kolay hızlı bir şekilde kodlarınızı denemek, nasıl çalıştığını görmek isterseniz kodyap.com tarafından hazırlanan KODYAP Web Editör işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

KODYAP Web Editör: http://kodyap.com/webtools/kodyap-webeditor-code-test.html

Tags:
One Comment

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + fifteen =