Program – Programlama – Kod Nedir

kodyap-programciliknedir

Evet arkadaşlar,

Şimdi en temelden başlıyoruz. Hiçbir bilginiz olmasa dahi KODYAP Sitesini takip ederek harika şeyler gerçekleştireceğinize inanıyorum.

Şunu belirtmek isterim ki derslerimizde tarihsel bilgilere pek fazla girilmeyecek, akademik bir dil kullanılmayacak, sade, basit, yalın bir anlatım sunmaya çalışacağız. Öyle bir sayfada fazla uzun uzun yazmayacağız, kısa ve öz, biz bu işi nasıl öğreniriz, kendimizi geliştiririz onu anlatacağız. Ama sitemizin diğer bölümlerinde zorluk seviyesine göre tabi ki çeşitli yayınlarımız olacaktır.

Program: Bilgisayarlara bir işlemi yaptırmak için onlara verdiğimiz komutlardır. Bu komutlar görsel, işitsel, metinsel vb. gibi çeşitli şekillerde olabilir.

Verdiğimiz komutları bilgisayarların anlayabilmesi içinse onları Programlamamız gerekir. Bu programlama işine; kodlama, kod yazma, kod yapma, yazılım… gibi çeşitli ve benzer tabirler kullanıyoruz.

Kod nedir ve nasıl yazılır?

Kodlar aslında şu an bu sayfada okuduğunuz gibi harflerden, kelimelerden, rakamlardan oluşan yazılardır. Bu yazılar belli bir dil ile yazılır. Bu diller yüzlercedir ve bunlara programlama dili denir.

İşte bizim bu dilleri öğrenmemiz gerekir.

Gelecek yazılarımızda,

Programa Dilleri,
Hangi Programlama dili ile başlamalıyım,

gibi yazılarla öğrenme isteğinde olan ziyaretçilerimizi elimizden geldiğince bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

 

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 7 =